Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Vanillezucker
- 250 g Butter, sehr weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 2 Eier (Größe M)
- 350 g Weizenmehl, glatt
- 500 g Wasser
- 225 g dunkle Kuvertüre, in kleinen Stücken
- 100 g Ribiselgelee, fein passiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 747 kJ / 178 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Marillenkuchen
1h 10min
Mini-Schaumrollen
1 Std. 40 Min
Rumschnitten
50min
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min
Brabanter Knöpfe
1h 30min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Linzer Augen
2 godz. 10 min
Manner Kokoskugeln
3h 30min
Punschkrapferl
1 Std. 5 Min
Linzerkipferl
1h 10min
Wiener Rehrücken
3u. 40min