Birnenkuchen mit Walnüssen

Birnenkuchen mit Walnüssen

4.2 45 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stücke

Składniki

  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Dinkelmehl etwas mehr zum Bemehlen
    200 g
  • Walnusshälften (siehe Variation)
    300 g
  • Kardamomkapseln Samen ausgelöst
    4
    ½ TL Kardamom, gemahlen
  • Backpulver
    2 TL
  • Vanillezucker
    2 TL
  • Eier
    2
  • Honig
    150 - 200 g
  • Milch
    150 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht siehe Tipp
    1 - 2 TL
  • Birnen geschält, entkernt, in Stücken (2 cm)
    300 - 350 g
  • Rosinen (opcjonalnie)
    50 g
  • Rohrohrzucker
    1 EL
  • Staubzucker
    1 TL
  • Kakaopulver
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 83 mg
Białko 8 g
Kalorie 1659 kJ / 397 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...