
Wersje kompatybilne
Hähnchenkeulen mit Spinat-Parmesan-Sauce und Gnocchi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 8 Zweige Thymian abgezupft
- 50 g Olivenöl
- ½ TL Paprika edelsüß
- 4 Hähnchenschenkel, mit Haut (à ca. 300 g)
- 1 ¼ TL Salz
- 10 Prisen Pfeffer
- 60 g Parmesan in Stücken
- 1 Zwiebel halbiert
- 300 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 400 g Gnocchi aus dem Kühlregal
- 150 g Blattspinat, TK aufgetaut
- 150 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 800 kcal / 3350 kJ
- Białko
- 49 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Węglowodany
- 36 g