Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 60 g de beurre doux
- 50 g d'huile de colza
- 200 g d'amandes effilées
- 125 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 5 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 340 g de miel d'acacia
- 2 c. à soupe de cannelle en poudre
- 20 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 801 kJ / 191 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baklava doré
25h 25 min
Pastilla au poulet
1h 10 min
Falafels
24 godz.
Manaïches au zaatar
2h
Cornes de gazelle à la rose
45 min
Cornes de gazelle
1h
M'hancha (Escargot aux amandes)
1h 25 min
Briouats
35 min
Pastilla
2h 20 min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40 min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1h 15 min