Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 60 g de beurre doux
- 50 g d'huile de colza
- 200 g d'amandes effilées
- 125 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 5 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 340 g de miel d'acacia
- 2 c. à soupe de cannelle en poudre
- 20 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 801 kJ / 191 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornes de gazelle
1 Std.
Angel cake au citron
1 Std. 5 Min
Briouats
35min
Cornes de gazelle à la rose
45min
Fatayers aux épinards
2 Std. 5 Min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1h 15min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2 Std.
Petites crêpes à la crème de lait et pistache (Katayef achta)
50 Min
Boulettes keftas aux citrons confits, tajine de légumes aux agrumes
1hod. 55min
Pastilla au poulet
1 Std. 10 Min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min