Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g d'eau
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 20 g de sucre en poudre
- 500 g de farine à pain, et un peu pour fariner
- 20 g d'huile d'olive, et un peu pour huiler
- 1 - 1 ½ c. à café de sel
- 1 œuf, battu et mélangé avec 1 c. à café d'eau pour la dorure
- ½ c. à soupe de graines de sésame
- ½ c. à soupe de graines de carvi
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min
Pain ciabatta
3h 45min
Pain marocain
2h 45min
Pain pide (pain turc)
2h
Pizza roulée à la napolitaine
2h 15min
Pain lagana grec
3h 15min
Pains de seigle plat
1 godz. 30 min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1h 25min
Pain pita
1 godz. 30 min
Pains au beurre d'herbes
1h
Mont d'Or et brioche
2h 45min
Pita
3h