Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 160 g de farine de blé
- 60 g de fécule de maïs
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 2 c. à café de cacao en poudre non sucré
- ¼ c. à café de sel
- 120 g de lait, à température ambiante
- 1 c. à café de jus de citron
- 2 blancs d'œufs
- 60 g de beurre doux, à température ambiante, coupé en morceaux
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g d'huile de tournesol
- 2 jaunes d'œufs
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 2 c. à café de colorant alimentaire rouge
- ¼ c. à café de vinaigre
Le glaçage au fromage
- 150 g de fromage frais, type Philadelphia
- 60 g de beurre doux, à température ambiante, coupé en morceaux
- 250 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1802 kJ / 431 kcal
- Białko
- 6.75 g
- Węglowodany
- 51.79 g
- Tłuszcz
- 21.87 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min
Cupcakes à la vanille
12 Std.
Cupcakes à la vanille
1 godz.
Cupcakes à la violette
1h 50min
Cupcakes trois couleurs
2 godz.
Layer cake
1h 45min
Cupcakes à la framboise
1 godz.
Donuts avec glaçage
2 godz.
Cupcakes de Noël
2h 25 min
Cupcakes de la Saint-Valentin
50min
Cupcakes arc-en-ciel
1 godz.
Cupcake aux myrtilles
1h 55 min