Urządzenia i Akcesoria
Quark-Hefe-Taler
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
10 Stück
Składniki
Teig
-
Eier2
-
Milch50 g
-
Zucker50 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten350 g
-
Butter weich, in Stücken120 g
-
Salz1 Prise
Belag
-
Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgeschält½
-
Zucker50 g
-
Quark, 40% Fett400 g
-
Sonnenblumenöl20 g
-
Speisestärke10 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
1520 kJ /
363 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Buttermilchkuchen
50 min
Kirschtaschen
1 godz. 10 min
Apfel-Grieß-Kuchen
3 godz.
Hefezupfbrot mit Zimt
2 godz. 10 min
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Nussschleifen
2 godz.
Apfel-Striezel
2 godz. 20 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Puddingschnecken
2 godz.
Amerikaner
2 godz.