Bienenstich

Bienenstich

3.1 274 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
16 Portionen

Składniki

Hefeteig
  • Milch
    250 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Zucker
    60 g
  • Butter in Stücken
    70 g
  • Eier
    2
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    600 g
  • Salz
    ¼ TL
Mandelbelag
  • Sahne
    200 g
  • Zucker
    50 g
  • Honig
    70 g
  • Mandeln, gehobelt
    300 g
Füllung
  • Milch
    450 g
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Zucker
    40 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • fettreduzierte Sahnealternative, 19% Fett zum Schlagen, z.B. RAMA Cremefine
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 11 g
Kalorie 1987 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...