Mexikanische Eier

Mexikanische Eier

4.1 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • rote Chilischoten, frisch nach gewünschter Schärfe, in Streifen
    1 - 2
  • Olivenöl etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • reife Paradeiser
    600 - 700 g
  • Salz etwas mehr für die Eier
    1 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    5 Prisen
  • Eier
    4
  • Paprikapulver, rosenscharf
    2 Prisen
  • Avocado
    1
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    2 EL
  • Mais, aus der Dose abgetropft
    140 g
  • Weizentortillas
    4
    4 Maistortillas
  • frische Korianderblätter zum Dekorieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 310 kcal / 1301 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...