Wersje kompatybilne
Creamy Vegetable Soup, Steamed Chicken with Vegetable Tagliatelle and Mustard Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soup, Steamed Chicken and Vegetable Tagliatelle
- 80 - 100 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 1 - 2 carrots
- 1 courgette
- 400 g water, plus extra for soup
- 2 tsp salt
- 450 g mixed vegetables (e.g. potato, courgette, carrot, leek), cut in pieces
-
500
g chicken breast fillets, skinless, cut in strips (5 cm x 2 cm)
lub 500 g turkey breast fillets, skinless, cut in strips (5 cm x 2 cm) -
20
g butter (opcjonalnie)
lub 1 Tbsp cream (opcjonalnie)
Sauce
-
50
g crème fraîche
lub 50 g cream, min. 30% fat - 1 Tbsp mustard
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 3 - 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 egg yolk (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1973 kJ / 473 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Creamy Vegetable Soup, Steamed Chicken with Vegetable Tagliatelle and Mustard Sauce, Milk Bread Loaves, Frozen Fruit Sorbet
1h 30min
Meatloaf
1 Std. 20 Min
Fruit nectar
10min
Berry Foam
10min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Star Pizza
1 godz. 45 min
Spaghetti carbonara
40 min
Salmon with Broccoli, Rice and Dill Sauce
45 min
White Bean Salad
5min
Salmon and Coleslaw Sandwich Filling
15min
Rice Salad with Eggs and Tuna
1h
Asparagus Risotto, Sun-dried Tomato Tear and Share Rolls, Berry Foam
1h 30min