Urządzenia i Akcesoria
Mashed Potatoes
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward), peeled, sliced (5 mm, see tip)1000 g
-
fine sea salt1 tsp
-
milk350 g
-
unsalted butter diced30 g
-
ground nutmeg (opcjonalnie) to taste1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8 g
Kalorie
1245 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Basmati Rice
35 min
White Long-grain Rice
35 min
Bolognese Sauce
1 godz. 15 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25 min
Lasagne Bolognese
2 godz. 30 min
Steamed Rice
25 min
Boiled Eggs
20 min
Whipped Cream
10 min
Creamy Tomato Soup
25 min
Vegetable Soup
35 min
Cottage Pie
1 godz. 10 min