![Tom Yum Kung Tom Yum Kung](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0F4764AC-BCEF-481C-90BD-55E20B239648/Derivates/4fbf06c9-3356-42b3-972d-6f8060e62b60.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gambo di citronella fresca, pulito e a pezzi
-
700
g di brodo vegetale
lub 700 g di acqua e 1 cucchiaino di dado vegetale - 200 g di code di gambero fresche
- 100 g di funghi pletorius a fette
- 40 g di salsa di pesce (vedere consigli)
- 20 g di succo di lime, spremuto fresco
- ½ cucchiaino di paprika piccante o dolce, a piacere
- 1 pizzico di coriandolo in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 247 kJ / 59 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moqueca
1h 20min
Zuppa di miso con soba
55 min
Cevapcici con riso saporito
1h 10min
Blanquette di salmone e funghi porcini
50min
Torta di riso con salsa dolce di fagioli azuki
8klst 30 min
Salsa satay
20min
Pollo alla pechinese
55 min
Flammkuchen con pere e gorgonzola
1h
Infuso energizzante al rosmarino e salvia
30min
Gazpacho di frutta e verdura con salmone marinato (di Sebastiano Rovida)
18hod. 25min
Zuppa Thai piccante di pesce
40min
Cozze alla Medoc
50min