Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 120 g di cipolle in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di code di mazzancolle, pulite
- 250 g di polpo fresco a tocchetti (2-3 cm)
- 300 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 700 g di acqua
- 500 g di vongole fresche, spurgate
- 1 cucchiaino di sale
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 160 g di riso a chicco corto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1477 kJ / 353 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carbonada
1h
Manzo stufato con chipotle
1h
Caldo poblano
35 Min
Tom Yum Kung
30 Min
Brodetto ricco con crostoni
1h
Fizz al cioccolato bianco
20 min
Pollo alla pechinese
55 Min
Stufato di agnello
2 godz.
Zuppa del pescatore
50 Min
Brodetto di Fano
1h
Cous cous con ragù di agnello e verdure
1 Std. 35 Min
Acquacotta
50 Min