![Vichyssoise Vichyssoise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6533D1A7-4CBB-48F2-840E-B6554E4BE404/Derivates/02ff94ec-90a1-444b-9e49-b8f4c98cc144.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di porri a pezzi
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 50 g di burro a tocchetti
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 400 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo di carne
lub 1 cucchiaino di sale - 200 g di panna (35% di grassi)
- 150 g di latte
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 cucchiaino di erba cipollina fresca o secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinatura all'ananas
20min
Gazpacho arancia e carote con chantilly all'aneto
25min
Riso pilaf boliviano
55min
Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino
40 Min
Crema di pomodoro
25min
Café de Paris
30min
Chutney di mango
1h
Manhattan Clam Chowder (Zuppa di vongole)
45min
Baked Beans
14 godz. 5 min
Pavlova
2 Std. 45 Min
Gazpacho di pomodoro e basilico
15 Min
Vellutata di patate dolci e gamberi
45min