Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di porri a pezzi
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 50 g di burro a tocchetti
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 400 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo di carne
lub 1 cucchiaino di sale - 200 g di panna (35% di grassi)
- 150 g di latte
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 cucchiaino di erba cipollina fresca o secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1h
Gazpacho
15 Min
Gazpacho indiano
2h 10min
Borscht
25min
Crema di castagne con composta di pere e biscotti per le feste
1h
Manhattan Clam Chowder (Zuppa di vongole)
45min
Chop suey ai gamberi
1h
Gazpacho arancia e carote con chantilly all'aneto
25min
Salsa mojo verde
10 min
Gazpacho
1h 15 min
Zuppa bianca di frutti di mare al rafano e funghi
1h 30min
Condimento all'arancia e curry
Brak ocen