Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 35 g di peperone verde
- 50 g di cipolla a pezzi
- 35 g di passata di pomodoro
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- ½ cucchiaino di concentrato di pomodoro
- 150 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (3x3 cm)
-
100 - 120
g di tonno fresco a tocchetti (3x3 cm)
lub 100 - 120 g di pesce spada a tocchetti (3x3 cm) - 1 - 2 rametti di prezzemolo fresco tritato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1111 kJ / 266 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pollo e mandorle
45 min
Pollo con salsa ai peperoni
55 Min
Pollo in umido con zafferano e arancia
1h 25 min
Bocconcini di maiale yogurt e frutta secca
1h 20 min
Pollo Yassa
1 Std.
Bocconcini di maiale alle cipolle
50 min
Stufato di pollo in crema di mostarda
40 min
Manzo al lemon grass con pane roti al cocco (Kuruma iraichchi)
1 godz. 40 min
Pollo al Rum e cocco
2 Std. 30 Min
Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)
1 Std.
Baccalà alla Soutelo
30min
Pollo alla marocchina con cous cous
40 min