Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g syropu czekoladowego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
lub 150 g syropu karmelowego, plus dodatkowa ilość do dekoracji - 150 g białej czekolady, pokrojonej na kawalki
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 250 g mleka, w temp. pokojowej
- 80 - 100 g cukru
- 250 g serka kremowego, np. Philadelphia®, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
- 50 g serwatki w proszku
- 1 opakowanie herbatników (ok. 220 g)
-
posypka czekoladowa, ilość do dekoracji
lub posypka cukrowa, kolorowa, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1752.2 kJ / 418.5 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowy sernik japoński
3 Std. 30 Min
Mroźne ciasto kokosowe
5 Std. 15 Min
Limonkowe ciasto na zimno
2 Std. 50 Min
Pływające wyspy
45min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 Std. 20 Min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4h 30min
"Flan" na zimno z bananami i ciastkami korzennymi
4h 30min
Przekładaniec na bogato
2h 35min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 Std. 20 Min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 Std. 30 Min
Kopiec kreta
3 Std. 20 Min
Sernik z ciastkami Oreo®
9h 30min