
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto na zimno z białą czekoladą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 5 min
12 porcji
Składniki
-
150 g syropu czekoladowego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawalki
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
250 g mleka w temp. pokojowej
-
80 - 100 g cukru
-
250 g serka kremowego np. Philadelphia®, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
50 g serwatki w proszku
-
1 opakowanie herbatników (ok. 220 g)
-
posypka czekoladowa ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
418.5 kcal /
1752.2 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
24.9 g
Węglowodany
42.2 g
Błonnik
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska