Ciasto na zimno z białą czekoladą
TM5 TM6

Ciasto na zimno z białą czekoladą

3.7 (180 ocen)

Składniki

  • 150 g syropu czekoladowego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    lub 150 g syropu karmelowego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 150 g białej czekolady, pokrojonej na kawalki
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
  • 250 g mleka, w temp. pokojowej
  • 80 - 100 g cukru
  • 250 g serka kremowego, np. Philadelphia®, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
  • 50 g serwatki w proszku
  • 1 opakowanie herbatników (ok. 220 g)
  • posypka czekoladowa, ilość do dekoracji
    lub posypka cukrowa, kolorowa, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1752.2 kJ / 418.5 kcal
Białko
7.1 g
Węglowodany
42.2 g
Tłuszcz
24.9 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy