Wersje kompatybilne
Chinesische Vermicelli mit Garnelen und Knoblauchsauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g Vermicelli Glasnudeln (aus Mungobohnen- oder Reismehl)
- Wasser, warm, zum Einweichen
- 70 g Knoblauchzehen
- 40 g Öl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 35 g Zucker
- 40 g Sojasauce
-
20
g Reiswein
lub 20 g Weißwein - 700 g Wasser
- 200 - 250 g Garnelen, roh, mittelgroß, geschält und entdarmt
- 200 g breite, grüne Bohnen, frisch
- 50 g Frühlingszwiebeln, in Ringen (3 mm) oder gekräuselt (siehe Tipp) zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1832 kJ / 438 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Thai-Garnelen-Brühe, Gewürzäpfel
1 Std. 15 Min
Asiatischer Reisnudelsalat mit Huhn
1 godz. 20 min
Yakitori - Fernöstliche Hühnerspießchen
40 Min
Yakisoba mit Shrimps
40 Min
Peking-Hähnchen mit Reisglasnudeln
45 Min
Täschchen mit Kohl und Schweinefleisch
1 Std. 35 Min
Avocado con Carne
1h
Asiatisches Shiitake-Gemüse
30 Min
Hähnchen-Pilz-Eintopf (小鸡炖蘑菇)
1h
Chinesische Gemüse-Nudel-Suppe mit Yuba
35 Min
Japanische Ramen Nudelsuppe
1 godz. 40 min
Garnelen Asia Style mit Glasnudeln
1 Std. 15 Min