Urządzenia i Akcesoria
五香蘑菇鴨胸佐蔬菜米飯
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 人份
Składniki
-
老薑 、去皮、切片(厚約0.2-0.3公分)15 克
-
蒜頭2 粒
-
新鮮紅辣椒 (opcjonalnie) 去籽1 根
-
700 克 帶皮雞胸肉帶皮鴨胸700 克
-
五香粉 市售或自製(詳見要訣),依個人口味調整2 - 3 大匙
-
鹽2 小撮
-
水1200 克
-
2 塊 蔬菜高湯塊自製蔬菜高湯醬2 茶匙
-
醬油80 克
-
長粒米 (在來米)200 克
-
200 克 大白菜, ,切段青江菜 切段200 克
-
綠花椰菜 切塊(約2公分)100 克
-
新鮮蘑菇250 克
-
純芝麻油 (10克)2 茶匙
-
蜂蜜 (約80克)3 - 4 大匙
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
42 g
Kalorie
2512 kJ /
600 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
6.5 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
美善品層疊出美味
72 Przepisy
Tajwan
Tajwan