Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 薑
- 60 克 新鮮香菇 ,去蒂
- 60 克 紅蘿蔔 ,切塊(約3公分)
- 10 克 油
- 60 克 新鮮玉米筍 ,切丁(約1公分)
- 200 克 蔬菜高湯
- ¼ 茶匙 鹽 (opcjonalnie)
- 200 克 白米 ,洗淨、瀝乾
- 100 克 四季豆 ,切丁(約1公分)
- 60 克 水蓮 ,切丁(約1公分),(詳見要訣)
- 500 克 水
- 15 克 蔥 ,切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2269.7 kJ / 543 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 98.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1506.9 mg