蓮藕香菇蒸肉餅
TM6

蓮藕香菇蒸肉餅

(Brak ocen)

Składniki

  • 200 克 蓮藕 ,去皮切厚片
  • 300 克 豬絞肉 ,粗
  • 10 克 油
  • 1 茶匙 米酒
  • 2 茶匙 醬油
  • ½ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 糖
  • 1 小撮 白胡椒粉
  • 3 朵 乾香菇 ,厚肉,泡水置軟後切丁(詳見要訣)
  • 500 克 水
  • 蔥 ,切蔥花

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1122.5 kJ / 268.3 kcal
Białko
14.5 g
Węglowodany
11.2 g
Tłuszcz
18.5 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
2.8 g
Sód
502.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy