Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 蓮藕 ,去皮切厚片
- 300 克 豬絞肉 ,粗
- 10 克 油
- 1 茶匙 米酒
- 2 茶匙 醬油
- ½ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 糖
- 1 小撮 白胡椒粉
- 3 朵 乾香菇 ,厚肉,泡水置軟後切丁(詳見要訣)
- 500 克 水
- 蔥 ,切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1122.5 kJ / 268.3 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 502.6 mg