Urządzenia i Akcesoria
麻婆蒸蛋
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 人份
Składniki
-
花椒粒1 茶匙
蒸蛋
-
蛋2 顆
-
140 克 高湯水140 克
-
鹽½ 茶匙
-
味醂10 克
-
水400 克
-
青蔥 切蔥花,蔥白和蔥綠分開1 根
麻婆醬
-
薑5 克
-
蒜頭5 克
-
新鮮紅辣椒 (opcjonalnie) 切段10 克
-
辣豆瓣醬15 克
-
油15 克
-
絞肉 豬或牛75 克
-
醬油1 茶匙
-
糖¼ 茶匙
-
水2 大匙
-
太白粉1 茶匙
-
水100 克
-
蠔油10 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 人份
Sód
2818 mg
Białko
30 g
Kalorie
1702.6 kJ /
407.3 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
432.1 g
Węglowodany
22.3 g