麻婆蒸蛋

麻婆蒸蛋

5.0 6 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 人份

Składniki

  • 花椒粒
    1 茶匙
蒸蛋
  • 2 顆
  • 140 克
    140 克 高湯
  • ½ 茶匙
  • 味醂
    10 克
  • 400 克
  • 青蔥 切蔥花,蔥白和蔥綠分開
    1 根
麻婆醬
  • 5 克
  • 蒜頭
    5 克
  • 新鮮紅辣椒 (opcjonalnie) 切段
    10 克
  • 辣豆瓣醬
    15 克
  • 15 克
  • 絞肉 豬或牛
    75 克
  • 醬油
    1 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • 2 大匙
  • 太白粉
    1 茶匙
  • 100 克
  • 蠔油
    10 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 人份

Sód 2818 mg
Białko 30 g
Kalorie 1702.6 kJ / 407.3 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 432.1 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...