茄汁淡菜通心粉
TM5 TM6

茄汁淡菜通心粉

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 4 - 5 根 新鮮平葉巴西利 ,只取葉子
    lub 4 - 5 根 香菜 ,只取葉子
  • 250 克 水 ,需多備一些
  • 1000 克 新鮮淡菜,刷洗乾淨
  • 30 克 特級初榨橄欖油 ,需多備一些
  • 30 克 紅蔥頭
  • 3 粒 蒜頭
  • 1 根 新鮮紅辣椒 (opcjonalnie)
  • 50 克 不甜白酒 (opcjonalnie)
  • 120 克 小蕃茄 ,對半切
  • 40 - 50 克 濃縮蕃茄泥
  • 1 小撮 鹽
  • 350 克 筆管通心麵 或短型通心麵

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2011 kJ / 480 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
5.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy