Urządzenia i Akcesoria
麻辣鮮蝦
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 人份
Składniki
-
油1 茶匙
-
明蝦 (約6隻),開背去鬚腳、腸泥500 克
-
蒜頭 去蒂頭5 粒
-
乾辣椒2 大匙
-
花椒粒½ 茶匙
-
新鮮紅辣椒 切片(約1公分)1 根
-
醬油1 茶匙
-
麻辣醬1 茶匙
-
七味粉¼ 茶匙
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
24.55 g
Kalorie
560 kJ /
134 kcal
Tłuszcz
2.85 g
Błonnik
0.55 g
Węglowodany
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
名廚美饌
90 Przepisów
Tajwan
Tajwan