菠菜馬鈴薯濃湯佐蒸蛋布丁

菠菜馬鈴薯濃湯佐蒸蛋布丁

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 人份

Składniki

蒸蛋布丁
  • 蛋 (每顆重約53-63克)
    4 顆
  • 全脂牛奶
    100 克
  • ½ 茶匙
  • 肉豆蔻粉
    1 - 2 小撮
菠菜馬鈴薯濃湯
  • 洋蔥 切塊
    80 克
  • 蔬菜油 (如:葵花油)
    20 克
  • 根芹菜
    40 克
  • 紅蘿蔔 切塊 (約2 公分)
    100 克
  • 馬鈴薯 切塊 (約2 公分)
    200 - 250 克
  • 韭蔥 切片 (約1 公分)
    80 克
  • 800 克
  • 自製蔬菜高湯醬
    1 滿茶匙
    1 塊 蔬菜高湯塊 (可用於0.5公升)
  • 肉豆蔻粉
    ¼ 茶匙
  • 需多備調味用
    1 茶匙
  • 胡椒粉 需多備調味用
    ¼ 茶匙
  • 新鮮菠菜
    250 克
    250 克 冷凍菠菜葉, ,解凍
  • 鮮奶油 (脂肪含量約30%)
    80 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 8 g
Kalorie 797 kJ / 191 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...