Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Cornichons, in Stücken (3-4 cm)
- 150 g Möhren, in Stücken (3-4 cm)
- 350 g Rote Bete, roh, in Stücken (3-4 cm)
- 500 g Wasser
- 250 g Kartoffeln, in kleinen Stücken (ca. 1 cm)
- 100 g Erbsen, TK
- 100 g Sauerkraut, konserviert
- 50 g Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- 2 - 3 Stängel Dill, frisch und etwas mehr zum Garnieren
- 60 g Öl
- 20 g Weißweinessig
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Borschtsch
50 min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1h 20 min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern (vegan)
45min
Okroschka (Kalte Suppe)
1h 10min
Russischer Salat "Vinaigrette"
2h 20 min
Oliviersalat
3h
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2h
Ucha - Fischsuppe
50 min
Scharlotka
2h
Borschtsch vegetarisch
1h 10min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30min