Russischer Rote-Bete-Salat

Russischer Rote-Bete-Salat

4.6 266 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Portionen

Składniki

  • Cornichons in Stücken (3-4 cm)
    150 g
  • Möhren in Stücken (3-4 cm)
    150 g
  • Rote Bete, roh in Stücken (3-4 cm)
    350 g
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln in kleinen Stücken (ca. 1 cm)
    250 g
  • Erbsen, TK
    100 g
  • Sauerkraut, konserviert (opcjonalnie)
    100 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    50 g
  • Dill frisch und etwas mehr zum Garnieren
    2 - 3 Stängel
  • Öl
    60 g
  • Weißweinessig (opcjonalnie)
    20 g
  • Salz
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 3 g
Kalorie 583 kJ / 139 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...