![Chimichurri Chimichurri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a5df42f2-3b6a-4279-bc07-b4240c4c92f9/Derivates/7c69ffe7-c19e-441f-89a7-b1ea825098d0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g red wine vinegar
- 160 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
- 1 - 2 garlic cloves
- 180 g red onion, cut into quarters
- 1 fresh jalapeño chilli, trimmed and cut into halves
- 2 - 3 bunches fresh coriander (approx. 80 g), stalks and leaves only
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, stalks and leaves
- 2 tbsp fresh oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 300 kJ / 71.4 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 103.6 mg
Alternatywne przepisy
Baba ghanoush
1 Std.
Béarnaise sauce
20 Min
Salsa Verde
10 min
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20 Min
Salsa verde
5min
Caesar salad dressing
10 min
Guacamole
10 min
Jalapeño poppers
35 Min
White bean dip with chimichurri
15 Min
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40 Min
Tuna poke bowl
1 Std.