Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g red wine vinegar
- 160 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
- 1 - 2 garlic cloves
- 180 g red onion, cut into quarters
- 1 fresh jalapeño chilli, trimmed and cut into halves
- 2 - 3 bunches fresh coriander (approx. 80 g), stalks and leaves only
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, stalks and leaves
- 2 tbsp fresh oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 300 kJ / 71.4 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 103.6 mg
Alternatywne przepisy
Lebanese-style hommus
13 Std. 15 Min
Miso dressing
5 min
Salsa verde
5 min
Citrus margarita
10min
Caesar salad dressing
10min
Guacamole
10min
Café de Paris butter
25min
Chimichurri Steak Pita Sandwich
40min
Beetroot and tequila cured salmon
24 godz. 20 min
Salsa Verde
10min
Lemon and caper aioli
15min
Frozen margarita
10min