Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g spring onions/shallots, trimmed
- 1 tsp pickled capers, drained
- 1 pickled cucumber (approx. 60 g)
- 1 tsp lemon juice
- 2 tsp olive oil
- ½ tsp soy sauce
- ¼ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 250 g beef tenderlion (high quality), fat trimmed, partially frozen and cut into pieces (2 cm)
- 4 egg yolks, room temperature
- bread, to serve
- mixed salad greens, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1140 kJ / 271.5 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 839.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pisco Sour
10 min
Pisco Sour
10 min
Smoky tuna tartare (Sergio Perera)
30 min
Steak Tartare
15min
Spaetzle
35min
Peruvian Ceviche
1h 15min
Steak tartare
30 min
Chilorio shredded pork with lime-pickled onions
2h 15 min
Margarita
10 min
Galaktoboureko
1 Std. 35 Min
Chimichurri
5 Min
Frozen margarita
10 min