![Steak tartare Steak tartare](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bc6c990a-d969-4387-aae3-d19811dc93e4/Derivates/9d6ed278-9e90-49b9-9a48-38f64582a9b8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g spring onions/shallots, trimmed
- 1 tsp pickled capers, drained
- 1 pickled cucumber (approx. 60 g)
- 1 tsp lemon juice
- 2 tsp olive oil
- ½ tsp soy sauce
- ¼ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 250 g beef tenderlion (high quality), fat trimmed, partially frozen and cut into pieces (2 cm)
- 4 egg yolks, room temperature
- bread, to serve
- mixed salad greens, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1140 kJ / 271.5 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 839.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Margarita
10 Min
Café de Paris butter
25min
Steak Tartare
15 Min
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25min
Steak tartare
30min
Seafood panzanella
1 Std.
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3u. 10min
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1h 15min
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
1h 20 min
Mussels in spicy tomato sauce
45 Min
Ceviche
1h 10min
Scallops with pea purée
25min