Überbackene Spinatmuscheln

Überbackene Spinatmuscheln

4.5 127 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Füllung
  • Parmesan in Stücken
    70 g
  • Zitronenschale (1 x 4 cm)
    1 Streifen
  • Walnusshälften
    40 g
  • Blattspinat, TK aufgetaut und ausgedrückt
    200 g
  • Ricotta
    200 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muschelnudeln groß (Conchiglioni), zum Befüllen
    20
  • Wasser zum Kochen
Tomatensauce und Fertigstellung
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • brauner Zucker
    2 TL
  • geschälte Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Wasser
    200 g
  • Salz
    ½ - 1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Thymian abgezupft
    2 Stängel
  • Balsamico, dunkel
    1 - 2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 25 g
Kalorie 2359 kJ / 564 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 6.3 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...