![Artisan Plant Pizza Artisan Plant Pizza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C82AF71A-DA21-443B-9AF3-9EF76E51405B/Derivates/75990204-A4D8-4DE9-86E8-775AD79F3521.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 50 g spelt flour, plus extra for dusting
- 50 g buckwheat flour
-
½
tsp dried instant yeast
lub 5 g fresh yeast, crumbled - 2 pinches fine sea salt
- 4 - 5 Tbsp water
- 2 tsp olive oil
Crumb
- 50 g cashew nuts
- ¾ tsp fine sea salt
- ¼ tsp garlic granules
- ½ tsp dried mixed herbs
Topping
- 3 Tbsp tomato purée
- vegetables, as desired, sliced thinly for topping
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
Alternatywne przepisy
Beetroot Carpaccio (TM5)
20min
Gluten and Grain Free Bread Rolls
1 Std. 20 Min
Spirulina Ice Cream
16 godz. 10 min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1h 5 min
Veganella - Vegan Mozzarella
6 Std. 10 Min
Pear and Cucumber Smoothie
10min
Multi-seed Cocoa bars
50min
Popcorn and Buckwheat Bread
2 Std.
Sweet Potato Crust Pizza
1sa 15 dk
Quinoa and Sweet Potato Rolls
1h 30min
Chocolate Peanut Butter Protein Balls
45min
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2 Std.