Urządzenia i Akcesoria
Bärlauch-Faltenbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 Portionen
Składniki
-
Wasser250 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker1 EL
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten130 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten625 g
-
Ei1
-
Salz1 ½ TL
-
Bärlauchblätter, frisch halbiert50 g
-
Hartkäse (z. B. Bergkäse oder Emmentaler), in Stücken80 g
-
Pfeffer¼ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1018 kJ /
243 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bärlauch
18 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bärlauchbutter
10min.
Bärlauch-Hörnchen
55min.
Bärlauch-Franzbrötchen
2hod. 20min.
Bärlauch-Scones
35min.
Bärlauch-Fougasse
2hod. 20min.
Rhabarber-Zimt-Röllchen
2hod.
Bärlauch-Rub
2hod. 10min.
Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle
1hod. 15min.
Bärlauch-Röggelchen
48hod.
Herzhafte Bärlauch-Küchlein
45min.
Bärlauchsalz
27hod. 25min.
Bärlauchpaste
20min.