Urządzenia i Akcesoria
Blaubeer-Biskuitrolle
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz.
14 Scheiben
Składniki
Biskuit
-
Eier5
-
Zucker60 g
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Marzipanrohmasse in Stücken50 g
-
Mehl40 g
-
Speisestärke40 g
Blaubeerfüllung
-
Zucker60 g
-
Zitronenschale (ca. 1 x 4 cm)2 Stücke
-
Vanilleschote½
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Quark, 40% Fett500 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)1 Pck.
-
Beerenkonfitüre200 g
-
Blaubeeren150 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
8 g
Kalorie
1123 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2016
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Johannisbeer-Schnitte
2 godz. 30 min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Donauwellen
2 godz. 30 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 godz. 30 min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 godz.
Schwarzwälder Kirschtorte
10 godz. 30 min
Tortentraum Himbeere
5 godz.
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Schoko-Biskuitrolle
14 godz.
Prinzregententorte
3 godz. 30 min