Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g sugar
- 30 g almonds
- 200 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 340 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt
-
1 ½
tsp vanilla sugar, homemade
lub 1 tsp natural vanilla extract
Lemon Filling
- 150 g sugar
- 3 - 5 lemons, thin peelings of skin of 1 and 130 g juice
- 5 medium eggs, 4 separated
- 100 g unsalted butter, diced
Meringue Topping
- 160 g sugar
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2178 kJ / 521 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Peach Pavlova
5 Std. 30 Min
Caramel Parfait
7h
Almond Tuiles
1h 30 min
Sweet Shortcrust Pastry
1h 50 min
Sponge Cake
1h 50 min
Berry mousse
4 godz. 50 min
Chocolate Mousse
3h 20min
Béchamel Sauce
15min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4h 40min
Profiteroles
2h 15 min
Lemon Tart
4h 30 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min