Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 150 g butter, diced, plus extra for greasing
- 300 g milk
- 2 large eggs
- 300 g self-raising flour
- 50 g cocoa powder
- 250 g light muscovado sugar
Sauce
- 2 Tbsp instant coffee granules
- 500 g water, boiling
- 150 g light muscovado sugar
- 20 g cocoa powder
- vanilla ice cream or cream, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1501 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
Alternatywne przepisy
Fondant Icing
35 min
Chocolate Tiffin
2h 30 min
Butterscotch Banana Sponge Pudding
1h 5 min
Banana Blondies
40 min
Buttercream Icing
10min
Lemon Bars
1h 45 min
Lemon Delicious
50 min
Chocolate Bourbons
45 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25u.
Garibaldi Biscuits
40 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Victoria Sponge
1h 10 min