Urządzenia i Akcesoria
Lemon Tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 slices
Składniki
Pastry
-
unsalted butter cold, diced120 g
-
plain flour plus extra for dusting175 g
-
icing sugar plus extra for sprinkling50 g
-
egg yolks from medium eggs, 1 beaten3
Filling
-
lemon juice130 g
-
caster sugar200 g
-
unsalted butter diced200 g
-
lemons finely grated zest only5
-
medium eggs4
-
egg yolks from medium eggs6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
9.1 g
Kalorie
2608 kJ /
623 kcal
Tłuszcz
42.8 g
Węglowodany
50.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 godz. 10 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 godz. 40 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1 godz. 45 min
Chocolate Soufflé with Orange
45 min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4 godz.
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Deconstructed Lemon Tarts
30 min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3 godz. 45 min
Mincemeat and Almond Tart
2 godz. 15 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Classic lemon tart
3 godz. 10 min