Urządzenia i Akcesoria
Profiteroles
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
18 pieces
Składniki
Choux pastry
-
water150 g
-
butter, unsalted cut in pieces80 g
-
salt1 pinch
-
sugar (10 g)2 tsp
-
flour120 g
-
eggs (53-63 g each)3
Chocolate sauce
-
dark chocolate, 70% cocoa solids cut in pieces250 g
-
butter, unsalted cut in pieces40 g
-
milk200 g
-
vanilla ice cream homemade or ready-made
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3.2 g
Kalorie
731.8 kJ /
174.9 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Panna Cotta
6 Std. 15 Min
Meringue Ghosts
12 Std. 25 Min
Choux Pastry
2 Std.
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Chocolate and Sesame Ganache
13 Std.
Decadent Dark Chocolate Brownies
1 Std. 55 Min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 Std.
Raspberry Cheesecake
3 Std. 25 Min
Profiteroles
2 Std. 15 Min
White Chocolate Mini Cheesecakes
4 Std. 40 Min
Lemon meringue tart
2 Std. 30 Min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3 Std. 45 Min