Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux pastry
- 150 g water
- 80 g butter, unsalted, cut in pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp sugar (10 g)
- 120 g flour
- 3 eggs (53-63 g each)
Chocolate sauce
- 250 g dark chocolate, 70% cocoa solids, cut in pieces
- 40 g butter, unsalted, cut in pieces
- 200 g milk
- vanilla ice cream, homemade or ready-made
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fresh Fruit Tarts
7h 5min
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Crème Pâtissière
15 Min
Meringue Ghosts
12u. 25min
Fruit Sauce (Coulis)
10 Min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h
Profiteroles
2 Std. 15 Min
Lemon Tart
4 Std. 30 Min
Bakewell Tart
1 Std. 50 Min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Lemon Posset
2 Std. 40 Min