Urządzenia i Akcesoria
Profiteroles
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
18 pieces
Składniki
Choux pastry
-
water150 g
-
butter, unsalted cut in pieces80 g
-
salt1 pinch
-
sugar (10 g)2 tsp
-
flour120 g
-
eggs (53-63 g each)3
Chocolate sauce
-
dark chocolate, 70% cocoa solids cut in pieces250 g
-
butter, unsalted cut in pieces40 g
-
milk200 g
-
vanilla ice cream homemade or ready-made
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3.2 g
Kalorie
731.8 kJ /
174.9 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Custard
15 min
Classic Zabaglione
15 min
Crème Pâtissière
15 min
Hollandaise sauce
15 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Choux Pastry
2 godz.
Profiteroles
2 godz. 15 min
Crème Pâtissière
15 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 godz. 45 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min
Vanilla Custard
15 min