Urządzenia i Akcesoria
Fresh Fruit Tarts
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 7 godz. 5 min
6 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter cold, diced120 g
-
plain flour plus extra for dusting175 g
-
icing sugar50 g
-
egg yolks from medium eggs2
Crème Pâtissière
-
whole milk500 g
-
caster sugar70 g
-
cornflour40 g
-
large eggs2
-
egg yolks from large eggs2
-
vanilla pod seeds only (see tip)1
Assembly
-
apricot jam160 g
-
water30 g
-
mixed fresh fruit thinly sliced (e.g. blueberries, raspberries, kiwi fruit, strawberries)450 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11 g
Kalorie
2423 kJ /
578 kcal
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mango Swiss Roll
40 min
Ice Cream Layer Cake
43 godz. 35 min
Crème Pâtissière
15 min
Sherry Panettone
5 godz. 15 min
Choux Pastry
2 godz.
Tiramisu
5 godz. 20 min
Chocolate Brioche Buns
4 godz. 45 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Mocha Cake
2 godz. 5 min
Chocolate Macarons
25 godz. 30 min
Mini Chocolate and Apricot Panettone
2 godz. 30 min
Lemon Drizzle Madeleines
4 godz. 45 min