Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di burro a pezzi + q.b.
- 240 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di castagne (marron glacés)
- 100 g di zucchero
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 2 uova
- 60 g di latte
- 1 cucchiaino colmo di lievito in polvere per dolci
- zucchero a velo q.b. (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1635.9 kJ / 391 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di Cogne
15 min
Tarte tatin di cipolle di Tropea
1 Std. 30 Min
Pere al vino rosso
3 godz. 20 min
Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino
40 Min
Torta di pane
1 godz. 20 min
Millerighe alla fragola e cioccolato bianco al profumo di limone
1h 45min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Zabaione
15 min
Zabaione caldo al passito
15 min
Quiche pere e gorgonzola
1h
Panissa vercellese
35 Min
Bonèt
2 godz.