Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- 100 g di burro a pezzi
- 15 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
Ripieno
- 300 g di pere, sbucciate e a dadini
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 20 g di zucchero
- 40 g di biscotti secchi
- 50 g di mandorle pelate
Terminare la preparazione
- 10 g di zucchero + q.b.
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1447 kJ / 346 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 min.
Crostata di pere al cioccolato
1h 20min
Torta all'amaretto con crema
1h 5 min.
Torta di mandorle e cioccolato
1h 30 min.
Tortine al limone e rosmarino
1h 30 min.
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1h 35min
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10 min.
Quiche radicchio e bietole
1h 15 min.
Torta frangipane
1h 25min
Muffin all'amaretto
30min
Crostata di mele con crema di mandorle
1h 15 min.
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1h 10 min.