Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 80 g de crème allégée, 4-5% m.g.
- 4 c. à soupe d'édulcorant liquide spécial cuisson, type Hermesetas liquide (voir "Conseil(s)")
- 1 - 2 c. à café d'eau de fleur d'oranger, à ajuster en fonction des goûts
- 80 g de farine de blé
- 40 g de fécule de maïs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 250 g de compote de pommes allégée en sucre
- 4 pommes, coupées en tranches
- 1 c. à café de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 883.5 kJ / 204.5 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes
40min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35 Min
Galette des rois aux poires et aux raisins
1h 50min
Gâteau magique aux framboises
3h 15min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Gâteau aux pêches
55 Min
Gâteau revigorant
1h
Cake au chocolat noir WW (ex- Weight Watchers®)
55 Min
Papillote de poisson minute WW (ex- Weight Watchers®)
30 Min
Gâteau super pomme
55 Min
Clafoutis aux fruits rouges
55 Min
Gâteau pommes-cannelle
1h