Wersje kompatybilne
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base
- 50 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 75 g de biscuits au gingembre (voir "Conseil(s)")
- 75 g de biscuits Digestive
La garniture
- le zeste d'un citron vert non traité
- 150 g de sucre en poudre
- 140 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 400 g de fromage frais, type Philadelphia
- 4 œufs, de taille moyenne
- 1200 g d'eau
Le nappage à la mangue et au fruit de la Passion
- 30 g de sucre en poudre
- 2 mangues mûres (500 g env. sans les noyaux)
- 1 fruit de la Passion (pulpe et graines)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1877.4 kJ / 448.7 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake en deux cuissons, coulis de fruits exotiques
2h 45min
Cheesecake praliné
4h
Cheesecake fraise-citron vert
5h
Mousse fruits de la Passion
2 Std. 30 Min
Minicheesecakes à la purée de mangue
3 godz. 40 min
Cheesecake à la fraise et aux biscuits amaretti
3 Std. 30 Min
Mousse coco aux fruits de la Passion
2h 40min
Cheesecake à la framboise
3 Std. 30 Min
Cheesecake au citron et pavot
24h
Cheesecake à la myrtille et au mascarpone
3 Std. 30 Min
Cheesecake vanille au coulis de fraises
3 godz. 40 min
Cheesecake au caramel au beurre salé
12h