Wersje kompatybilne
Tortitas de batata de Luisiana (sweet potato pancakes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
- 350 g de batatas en trozos
- 60 g de mantequilla (y algo más para la sartén)
- 250 g de leche
- 2 huevos
- 200 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 1 pellizco de sal
-
200
g de jarabe de arce (opcjonalnie)
lub 200 g de mermelada de arándanos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 814 kJ / 194 kcal
- Białko
- 4.02 g
- Węglowodany
- 30.86 g
- Tłuszcz
- 6.31 g
- Błonnik
- 1.46 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batido de frutas con leche de almendras
4h
Tortitas de desayuno de avena y claras
30 min
Muffins de maíz
45 min
Bebida vegetal con cúrcuma (golden milk)
15 menit
Gofres de copos de avena con arándanos y compota
40 min
Smoothie bowl de avena con chocolate
5 menit
Tortitas integrales con manzanas a la vainilla y canela
1h
Tortitas con frutos secos
15 menit
Porridge de quinoa al chocolate
20 min
Crêpes veganas dulces o saladas
35 min
Crêpes de leche de coco (sin azúcar)
1h 45min
Tortitas de avena y arándanos
15 menit