Tortitas de batata de Luisiana (sweet potato pancakes)

Tortitas de batata de Luisiana (sweet potato pancakes)

4.5 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 unidades

Składniki

  • 250 g de agua
  • 350 g de batatas en trozos
  • 60 g de mantequilla y algo más para engrasar la sartén
  • 250 g de leche
  • 2 huevos
  • 200 g de harina de repostería
  • 1 cucharadita de polvo de hornear
  • 2 pellizcos de nuez moscada molida
  • 1 pellizco de sal
  • 200 g de jarabe de arce (opcjonalnie)
    200 g de mermelada de arándanos

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 194 kcal / 814 kJ
Białko 4.02 g
Tłuszcz 6.31 g
Węglowodany 30.86 g
Błonnik 1.46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...