Wersje kompatybilne
Tortitas de batata de Luisiana (sweet potato pancakes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
- 350 g de batatas en trozos
- 60 g de mantequilla (y algo más para la sartén)
- 250 g de leche
- 2 huevos
- 200 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 1 pellizco de sal
-
200
g de jarabe de arce (opcjonalnie)
lub 200 g de mermelada de arándanos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 814 kJ / 194 kcal
- Białko
- 4.02 g
- Węglowodany
- 30.86 g
- Tłuszcz
- 6.31 g
- Błonnik
- 1.46 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gözleme de cordero con espinacas, berenjena y feta
2u.
Smoothie bowl de avena con chocolate
5 Min
Smoothie bowl de kiwi y espirulina
5 Min
Smoothie bowl de zanahoria, naranja y mango
5 Min
Dorayakis con anko
1u.
Smoothie bowl de aguacate con arándanos
5 Min
Smoothie rojo
10min
Pancakes de batata con crema de chocolate negro a la naranja
1u.
Postre de tapioca y mango
50min
Crêpes de leche de coco (sin azúcar)
1u. 45min
Tortitas de desayuno de avena y claras
30min
Tortitas de avena y arándanos
15min