Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g água
- 5 ovos
- 150 g azeitonas verdes s/ caroço
- 280 g leite
- 50 g manteiga
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65
- 5 pés de tomilho-limão, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- Mostarda de Dijon q.b. p/ pincelar
- 250 g atum em lata escorrido
- 250 g pimento assado cortado em tiras
- Sementes de sésamo q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2468 kJ / 591 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Folhados de carne
1u. 10min
Pão com espinafres e ovo
2 Std. 30 Min
Empanadas de atum
1h
Rolos de queijo e bacon
1h 20min
Bola de bacalhau
1u. 30min
Ratatouille em massa folhada
50 min
Fogaça
3 Std.
Tortilha de atum no forno
1u. 30min
Empanada Catalã
2u.
Bolinhos de bacalhau
1h
Empada Galega
35 min
Bola de carne
1h 20min