Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g peito de peru cortado em pedaços
- 40 g azeite
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 10 g salsa
- 80 g cenoura
- 100 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 1 pitada de piripíri
- 20 g vinho branco
- 110 g água
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de sal
- 140 g polpa de tomate
- 400 g feijão-manteiga cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1245.1 kJ / 297.6 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 498.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango com brócolos e pimentos
35 min
Arroz de açafrão com peru
40 min
Frango à provençal com batatas e pudim de chocolate
50 min
Empadão de arroz com cogumelos e frango
1 godz.
Penne de frango caprese
35 min
Almôndegas de peru
40 min
Burrito de peru no forno
50 min
One pot de frango
25min
Arroz de peru
4h 50min
Gratinado de bolonhesa
1 godz.
Peru estufado com feijão preto
35 min
Frango tandori
8h