Risotto de alcachofa

Risotto de alcachofa

4.1 72 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porciones

Składniki

  • 50 g de cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 30 g de aceite de oliva
  • 250 g de arroz arborio
  • 40 g de vino blanco
  • 650 g de agua
  • ralladura de limón de ½ pieza
  • 20 g de jugo de limón recién exprimido
  • 1 cubo de caldo de pollo
  • 240 g de corazones de alcachofa en aceite escurridos
  • hojas de perejil fresco picado, al gusto
  • 30 g de queso parmesano rallado

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 355 kcal / 1491 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...