Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de arroz para sushi
- 250 g de camarones pelados desvenados, en trozos (3 cm)
- 50 g de ejotes frescos sin tallos, en trozos (3 cm)
- 50 g de granos de elote amarillo, drenado
- 370 g de agua y un poco más
- 20 g de salsa de soya, baja en sodio
- 10 g de aceite de ajonjolí tostado y un poco más para rociar
- 20 g de salsa de ostión
- 10 g de vinagre de arroz natural
- 1 cdita de azúcar
- 1 cdita de sal
- cebolla cambray, solo el tallo verde en rebandas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1678 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papas rostizadas TM6
1h 15 min
Arroz primavera
40min
Puré de papa y poro
40min
Pasta con camarones
35 Min
Camarones a la mantequilla de ajo
35 Min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Ravioles a la napolitana
50min
Chow Mein
55min
Camarones cremosos a la diabla
40min
Camarones al ajillo
25 min
Ensalada de pepino con pollo salteado
30min
Puré de papa criolla y crema de coco
40min