Pollo en mostaza y miel con puré de coliflor

Pollo en mostaza y miel con puré de coliflor

4.3 69 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porciones

Składniki

  • 1 cabeza de ajos
  • 35 g de aceite de oliva
  • 250 g de cebolla en mitades
  • 30 g de miel
  • 40 g de mostaza a la antigua
  • 10 g de mostaza Dijon (opcjonalnie)
  • 2 dientes de ajo
  • 1 cucharada de romero sólo las hojas
  • 2 cucharadita de sal
  • 4 pechugas de pollo aplanadas (aprox. 650 g)
  • 800 g floretes de coliflor
  • 130 g de leche
  • ¼ - ½ cucharadita de pimienta recién molida al gusto
  • 1 cucharadita de hojas de tomillo fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 46 g
Kalorie 1596 kJ / 381 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...