Dresdner Eierschecke vom Blech

Dresdner Eierschecke vom Blech

4.1 54 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
24 Stücke

Składniki

Vanillepudding
  • Milch
    900 g
  • Vanillepuddingpulver
    2 Pck.
  • Zucker
    45 g
Hefeteig für den Boden
  • Milch
    120 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    50 g
  • Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
    300 g
  • Eigelb
    1
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Salz
    2 Prisen
Quarkcreme
  • Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgeschält
    ½
  • Zucker
    225 g
  • Quark, 40% Fett
    1000 g
  • Eier
    4
  • Salz
    1 Prise
Guss und Fertigstellung
  • Eier getrennt
    4
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    150 g
  • Speisestärke (10 g)
    2 EL
  • Öl zum Bestreichen des Backpapiers

Wartości odżywcze na 1 Stücke

Kalorie 280 kcal / 1172 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...