Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Trauben, rot, kernlos, klein, halbiert
- 4 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 90 g Zucker
- 500 g Milch
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Puddingpulver, Sahne-Geschmack
- 200 g Traubensaft, hell
- 30 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 790 kJ / 189 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Herrencreme
4h 25min
Rote Grütze
30min
Engelsspeise
30min
Weincreme
5h 40 min
Birnencreme
3 Std. 30 Min
Quarkcreme mit Balsamico-Heidelbeeren
1h 20 min
Eierstich (Suppeneinlage)
15 min
Rotweincreme
5h 40 min
Westfälische Quarkspeise
1h 25 min
Welfencreme (Welfenspeise)
2 Std. 30 Min
Frischkäsetorte ohne Backen
5 Std.
Pfirsich-Trifle
8 Std. 20 Min