Urządzenia i Akcesoria
Welfenspeise mit Trauben
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
-
Trauben, rot, kernlos klein, halbiert200 g
-
Eier getrennt4
-
Salz1 Prise
-
Zucker90 g
-
Milch500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Puddingpulver, Sahne-Geschmack1 Pck.
-
Traubensaft hell200 g
-
Zitronensaft30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
790 kJ /
189 kcal
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Engelsspeise
30 min
Quark-Mousse mit Vanille-Erdbeeren
1 godz. 30 min
Quark-Mousse
5 godz.
Zimtmousse
5 godz. 40 min
Birnencreme
3 godz. 30 min
Joghurtmousse Vanille
2 godz. 30 min
Welfencreme (Welfenspeise)
2 godz. 30 min
Gebrannte Eierlikörcreme
1 godz. 15 min
Herrencreme
4 godz. 25 min
Caipirinha-Creme
3 godz. 30 min
Zitronencreme
10 godz.
Vanille-Vla
50 min