Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 130 g de mantequilla en trozos pequeños (y algo más para engrasar)
- 220 g de leche
- 50 - 80 g de azúcar
- 10 g de levadura prensada fresca
- 2 huevos
- 500 g de harina de fuerza
- 1 ½ cucharaditas de canela molida
- 1 cucharadita de nuez moscada molida
- ½ cucharadita de clavo molido
- 1 pellizco de sal
- 120 g de pasas sin semillas
- 130 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos pequeños
Cruces
- 40 g de harina de trigo
- 50 g de agua
- 1 cucharadita de aceite de oliva
- 1 pellizco de sal
Almíbar
- 40 g de agua
- 40 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1396 kJ / 333 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 51.1 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 228.5 mg
Alternatywne przepisy
Bretzel
1h 15min
Corona de brioche con chocolate
4h 45min
The new choco king
3u. 45min
Galletas linzer
1u. 45min
Baklava vegana
2sa 40 dk
Bizcocho con caramelo salado
1h 30 min
Brownies de café
1u. 45min
El brioche de Paco Torreblanca
9h
Panecillos de leche
4h 30min
Panecillos tiernos para desayuno
2h 20 min
Medias noches
1u. 20min
Bollitos relleno de manzana y canela
3h