Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Remojo de los orejones
- 150 g de orejones de albaricoque
- 150 g de agua caliente
Bizcocho
- 6 huevos
- 120 g de almendra molida
- 40 g de harina de avena
- 100 g de cacao puro en polvo
- ½ cucharadita de sal
- 1 ½ cucharadita de bicarbonato
- 100 g de dátiles sin hueso
- 240 g de agua
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de aceite de coco
- 5 g de vinagre de manzana
Baño de chocolate
- 150 g de chocolate negro (85% de cacao) en trozos
- 150 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1339 kJ / 320 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 107.4 mg
Alternatywne przepisy
Tarta de Pascua de zanahoria y tres chocolates al aceite de oliva virgen extra
3sa 20 dk
Tarta de naranja y coco vegana
3h 30min
Bizcocho persa de zanahoria y coco - Irán
2 godz. 20 min
Bizcocho de calabaza con frosting de anacardos
7ωρ.
Tarta de zanahoria vegana
4h
Bizcochos de naranja y avellanas con chocolate para dos
35 min
Brownies de avena y calabaza
1 godz. 10 min
Brownie vegano
1h 35 min.
Bizcocho de espelta y té matcha con fruta
3h
Cake de dátiles, manzana y nueces sin gluten
1 godz. 30 min
Cake integral de espelta con naranja, chocolate y nueces
1 godz. 20 min
Magdalenas integrales de calabaza (sin huevo)
1 godz. 20 min